Idei de cadouri cu motive traditionale
Mi se pare super drăguț să primești cadouri, dar mi se pare și mai drăguț să le oferi. Nimic nu se compară cu bucuria, zambetele și chipurile surprinse atunci când cineva primește un cadou. Eu una sunt adepta lucrurilor personalizate și tradiționale. Oricât de mult mi-ar surâde ideea unui anumit brand, atunci când văd pânzele brodate și lucrate manual nu-mi mai pot lua ochii de le ele. Cu siguranță sunt printre voi pasionați și îndrăgostiți fără scăpare de portul românesc, de tradițiile noastre, de tot ce înseamnă tradițional românesc, așa că m-am gândit să vin cu cateva idei de cadouri cu motive traditionale, lucrate cu drag pe pământul nostru românesc. Îmi doresc din tot sufletul să nu ne pierdem identitatea, obiceiurile, portul românesc, motiv pentru care nu o să mă opresc niciodată să port produse românești, dar mai ales să promovez și să vorbesc despre producătorii autohtoni care sunt adevărați păstrători de tradiție .
Zestre contemporană de la Mândră Chic
Mandra Chic este un mic atelier din Mândra, Țara Făgărașului, și nu doar atât, ci un atelier care se implică activ în comunitatea din care face parte prin intermediul a trei proiecte mărețe: Muzeul de Pânze și Povești, proiectul internațional de călătorie “Suveică Mamei Ruța în jurul lumii” și Atelierele de Vară – dedicate, gratuit, copiilor din sat. Zestrea lor cuprinde tricouri și hanorace cu pânze brodate pentru toții membrii familiei, traiste urbane, perne, șorțuri de bucătărie, dar și batiste și suporturi de farfurie. Mai mult, puteți să va alegeți singuri pânza, dar și mesajul pe care să îl aibă produsul ales.
Poartă-ți originea cu Zmaranda
Zmaranda este un al brand românesc care ne îndeamnă să ne “purtăm românește, să ne purtăm orginea”. Ce poate fi mai frumos de atât! Am descoprit-o pe Zmaranda când mi-am luat prima cămașă din in, cusută manual. A fost dragoste la prima purtare. Zmaranda vine cu o mulțime de straie de duminică și nu numai.
Potolește DORUL cu Atelier de dor
Atelier de dor este un atelier atât de aproape de sufletul meu, pentru că mie îmi este în permanență DOR de tradițional, iar aici mi-am mai potolit o leaca dorul datorită pieselor vestimentare simple, dar cu mare încărcătură emoțională, prin prisma vorbelor meșteșugite. Simplitatea produselor lor vine tocmai din dorința de a scoate în evidență frumusețea simbolurilor și a elementelor tradiționale. Gășiți în atelier geci din denim cu broderii superbe, dar și tricouri din fibră naturală precum bumbac și în. Cred că suntem cu toții de acord că anul acest cuvântul de căpătai al tuturor a fost fără dar și poate DOR, iar acum puteți găsi leacul pentru : inima cu DOR de ducă, inima plină de DOR, oamenii se fac DOR si multe altele.
Lada de zestre a bunicilor
Dacă doriți să fiți și mai aproape de odaia bunicilor, minunățiile din lada de zestre sunt un bilet către casa bătrânească a acestora. Lada de zestre este un mic atelier de broderie din Fundata, unde iau naștere cele mai frumoase povești. În lada lor veți găsi produse minunate precum lenjerii de pat din bumbac, fețe de masă sau perdele, toate având broderii tradiționale cusute cu multă migală. M-am îndrăgostit de ele de cum le-am văzut.
Delicii de la Colțul Românesc
O sticlă de vin sau de palincă alături de un dulce tradițional, vor face mereu pereche bună. Astfel, coltul romanesc vine cu ideea unui cadou cu gust bun și de bun gust pentru toți pofticiosii de tradițional. Puteți găsi pe site-ul lor cadouri deja pregătite sau puteți accesa secțiunea “D’ale gurii” unde puteți alege tot ce va place începând cu miere de Translivania de la Sănătate Dulce, palincă ( de prune, mere, cireșe, gutui) din Zalău de la Rotin Bădăcin, prune uscate cu nuca de la Valea Barcaului și alte multe bunătățuri românești.
Plai cu Grai, o gură de Rai
Am descoperit minunățiile care ies din mâinile Mirunei și de atunci am rămas fanul ei declarat, mai ales ca am avut ocazia să o cunosc personal. Toată dragostea ei pentru portul românesc se regăsește în fiecare produs, iar pe lângă talentul ei în artă cusutului, modul în care împachetează fiecare comandă este gândit până la cel mai mic detaliu. În cazul în care nu știi ce reprezintă modelul pe care ți l-ai ales, ea îți va lăsa câteva însemne despre semnificația lui.
Sper că aceste idei de cadouri cu motive traditionale v-au fost de ajutor și v-au oferit inspiratie în alegerea unui cadou de suflet, un cadou cu rădăcini românești și nu uitați niciodată că “fără tradiție nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără tradiție” (Vasile Pârvan)