Parfait cu mar si iaurt grecesc

Parfait cu mar si iaurt grecesc

Cine a scos vorba aia “duci viata de boier“, a stiut bine ce a zis, o fi fost chiar el boier?. Weekendul petrecut la conac a fost un rasfat din toata punctele de vedere incepand cu peisajul, cu linistea de acolo si terminand cu mancarea. Deserturile sunt tare gustoase, in primul rand pentru ca sunt facute in casa si au savoarea prajiturilor facute de mama. Am ramas in gand cu un desert servit la micul dejun, un fel de parfait cu mar si iaurt grecesc.

Este super simplu de facut, dar gustos si aromat. De asemenea, este o gustare potrivita si pentru micii pofticiosi. Eu am adaugat si putina nuca macinata pentru si mai multa savoare si cativa fulgi de ovaz pentru ca lui Alexandru ii plac foarte mult. Va las mai jos tot ce va trebuie pentru a pregati acest parfait cu mar si iaurt grecesc.

Ce va trebuie?

3 mere decojite
1 iaurt grecesc ( 140g)
1/2 lingurita scortisoara ceylon
1 lingurita zahar de cocos ( optional)
3 lingurite de miere
1 lingurita nuca macinta
25g unt
fulgi de porumb si ovaz pentru decor

Cum se prepara?

1.Intr-o tigaie antiaderenta adaugam merele decojie si taiate in cuburi impreuna cu untul, zaharul si mierea. Lasam la foc mediu pentru 5-10 minute pana cand merele devin moi.

2.Oprim focul si adaugam nuca maruntita si scortisoara si le lasam sa se raceasca complet.

3.Intr-un pahar adaugam merele, iaurtul grecesc si decoram cu fulgi de porumb si fulgi de ovaz.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *