Cheesecake cu afine fara zahar si fara coacere

Cheesecake cu afine fara zahar si fara coacere

Avand in vedere ca au venit bunicii in vizita pe la noi, am vrut sa ii rasfat cu ceva dulce, dar care sa se faca in doi timpi si trei miscari, fapt pentru care am ales sa pregatesc un cheesecake cu afine, fara zahar, dar mai ales fara coacere.

Am folosit afinele mai mult pentru culoare, caci Alexandru a vrut si el ” tort mov”, dar pentru un gust mai intens de afine, puteti dubla cantitatile fara nici o problema. Daca doriti sa transformsti acest desert in unul fara gluten, nu trebuie decat sa folositi biscuiti fara gluten. Va las mai jos reteta pentru acest cheesecake racoros cu afine, fara zahar si fara coacere.

Ce va trebuie?

Blat

250g biscuiti fara zahar (cu sau fara gluten)
125g unt topit
2 linguri apa plata

Crema

500g mascarpone
140g iaurt grecesc cu 10% grasime
2 linguri de miere sau in functie de gust
10g gelatina
100ml apa plata

Sirop afine

125g afine
2 linguri eritritol
50ml apa ( cat sa le acopere)

Cum se prepara?

1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa.

2.Adaugam compozitia intr-o tava de tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de crema.

3.Mixam mierea  impreuna cu branza mascarpone si iaurtul grecesc. Pregatim siropul de afine, si punem la fiert afinele cu apa, iar cand au dat in fiert adaugam si eritritolul. Cu ajutorul unei strecuratoare separam fructele de sirop.

4.Hidratam gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi o scurgem de apa si o adaugam in siropul de afine Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza. Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit in adaugam in crema de mai sus si mixam bine.

5.Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam cheesecake-ul la frigider pana a doua zi.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *