Spaghete cu sos de rosii, usturoi si ceapa verde cu busuioc proaspat
Weekendul acesta ne-am retras putin la bunici, la tara, iar bucuria lui Alexandru a fost imensa pentru ca s-a mai jucat cu inca 3 persoane si a stat toata ziua afara. Pentru ca mama ne-a asteptat cu tortul meu preferat cu nuca ( bonus pentru cei 5 ani de casatorie civila?), sarmale si ciorba de pui facuta de mamaie.
Dupa atata carnaraie si nebunii culinare, a venit randul meu sa pregatesc ceva usor, dar si pe placul lui Alexandru care o data vazut in curte, a uitat complet de mancare, caci desertul l-a mancat de fiecare data fara ezitare. Am facut spaghete cu ingredientele din gradina si camara lu’ mamaie, mai exact spaghete cu sos de rosii, usturoi si ceapa verde, cu putin busuioc proaspat. Pentru ca tuturor ne place cascavalul, am decorat cu cascaval ras din belsug.
Gasiti mai jos reteta mea de spaghete cu sos de rosii, usturoi si ceapa verde si busuioc proaspat.
Ce va trebuie?
400g spaghete ( cu sau fara gluten)
1 fir usturoi verde
1 fir de ceapa verde
250ml suc de rosii
100g cascaval ras
busuioc proaspat
2- 3 linguri de ulei
Cum se prepara?
1.Mai intai fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe pachet timp in care pregatim sosul.
2.Intr-o tigaie sau wok punem usturoiul si ceapa verde cu putin ulei si aproximativ 250 ml de apa din care au fierb pastele. Dupa 5 minute adaugam si sucul de rosii ( puteti adauga si mai mult, daca va place) si frunzele de busuioc si mai fierbem putin, apoi adaugam pastele. Mai tinem pe foc pentru inca 5 minute si adaugam cascavalul ras.