Fursecuri fara gluten cu mere si scortisoara
In incercarea de a-l surprinde mereu cu ceva bun, dar sanatos pe Alexandru m-am oprit la niste fursecuri fara gluten, fara zahar si fara ou cu mere si scortisoara.
Sunt o super gustare atunci cand cei mai mici pofticiosi vor sa isi ia portia de dulce. Merele se pot inlocui cu banane, pere sau orice fruct este pe placul celor mici sau al vostru.
De asemenea, aceste fursecuri pot deveni cu usurinta un dulce pentru zilele de post, inlocuind laptele cu unul vegetal ( cocos, migdale, soia, etc). Eu am folosit de aceasta data lapte de magarita. Este absolut genial atat la gust cat si pentru sanatate.
Laptele de magarita se apropie cel mai mult de laptele de matern, fiind bogat in Omega 3 si 6. Este o sursa buna de calciu, iar enzima continuta, lizozima, protejeza copii de infectii gastrointestinale.
Laptele de magarita contine de 46 de ori mai multa vitamina C si de 4 ori mai mult fier decat laptele de vaca. Acest lapte este indicat pentru sugarii si copii care au intoleranta la proteina din laptele de vaca.
Va las mai jos reteta pentru fursecuri fara gluten cu mere si scortisoara, o gustare sanatoasa pentru toata familia.
Ce va trebuie?
2 mere
200g faina fara gluten
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita ulei de cocos
3 lingurite de chia
7 lingurite lapte de magarita ( sau orice alt lapte)
cateva stafide
Cum se prepara?
1.Curatam merele de coaja si le dam prin razatoare si punem semintele de chia la hidratat in laptele de magarita pentru cel putin 10 minute.
2.Adaugam scortisoara, stafidele si faina peste merele curatate si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
3.Adaugan semintele de chia si uleiul de cocos si amestecam bine.
4.Tapetam tava cu hartie de copt si formam din aluat fursecurile. Le lasam aproximativ 10 minute pe o parte si 10 pe cealalta parte.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!