Biscuiti de post cu gem

Biscuiti de post cu gem

In zilele de post incerc mereu sa pregatesc ceva bun, astfel incat sa nu simtim nevoie de dulce. Am tot facut clatite, clasica negresa, insa de data aceasta m-am oprit la niste biscuiti de post cu gem.

Este o reteta super simpla si nu necesita prea multe ingrediente sau timp de pregatire. Eu am facut doua compozitii, una cu gem de caise si una cu dulceata de capsuni.

Dulceata am primit-o de la Miru si este delicioasa, fiind pregatita dupa reteta traditionala, pe meleaguri gorjene ( gasiti pe pagina de Dulcegarii multe produse super bune de la ea). Nu mai zabovesc si va las mai jos reteta pentru o compozitie (undeva la 30 de buc, in functie de cat de mari ii doriti?).

Biscuiti de post cu gem

Ce va trebuie?

300g faina
200g gem
5g praf de copt
2 plicuri zahar vanilinat (optional)
50ml ulei

Cum se prepara?

1.Intr-un bol adaugam faina impreuna cu praful de copt, urmad ca apoi sa incorporam gemul amestecat cu uleiul si zaharul vanilinat.

2. Dam drumul la cuptor la 180 de grade, timp in care formam bilele din aluat.

3. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam bilele pe care le aplatizam usor cu furculita, urmand sa le lasam la copt pentru 10 minute la 180 de grade.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *