Prajitura cu gris si iaurt

Prajitura cu gris si iaurt

Am descoperit de curand o prajitura cu gris si iaurt, asa ca am incercat sa pregatesc si eu una acasa. Am insiropat-o cu sirop de soc si lamaie, iar pentru si mai multa savoare, am decorat-o cu o crema din smantana, mascarpone si lamaie. Este un desert super racoros, perfect pentru aceste zile de vara.

Ce va trebuie?

500g gris
500g iaurt (eu am folosit unul cu 5%grasime)
5 oua
125g unt
150g indulcitor
10g praf de copt
coaja de la 1 lamaie

Sirop: 100ml apa, 50g indulcitor si sirop de soc si lamaie (dupa gust)

Crema: 250g mascarpone, 100g smantana dolofana, zeama si coaja de la 1 lamaie si miere/indulcitor dupa gust

Prajitura cu gris si iaurt

Cum se prepara?

1.Intr-un bol batem albusurile spuma.

2.In alt bol amestecam galbenusurile impreuna cu indulcitorul, urmanda apoi sa incorporam untul la temperatura camerei.

3.Adaugam apoi iaurtul si mixam bine, urmand apoi sa adaugam grisul, praful de copt, iar la sfarsit coaja de lamaie.

4.Incorporam treptat albusurile batute spuma, transferam compozita intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20×30) si lasam la copt, in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute la 180 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.

5.Cat timp blatul isi face de cap la cuptor, pregatim crema, mixand toate ingredientele si o pastram la frigider pana este gata blatul.

6Scoatem prajitura din cuptor, o intepam din loc in loc cu o furculita, urmand sa daugam siropul fierbinte. Cand blatul s-a racit putin, decoram cu crema si fructe de sezon.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *