Chec cu scortisoara si cafea
Imi place la nebunie cafeaua, as bea oricand, la orice ora. Placerea de a savura o ceasca de cafea am mostenit-o de la ai mei si de la bunica din partea tatalui. Imi aduc aminte de ibriul bunicii pe care il pastra mereu intre soba, fie vara, fie iarna.
Imi placea ca atunci cand eram in vacanta de iarna, in casa mirosea mereu a cafea.Imi punea si mie putina intr-o ceasca si imi ghicea in zatul care ramanea. Niciodata n-am aflat cum facea, ce vedea, dar mereu m-a fascinat acest lucru.
Asa ca m-am gandit sa pregatesc ceva dulce, cu aceasta licoare magica si am ajuns sa fac un chec cu scortisoara si cafea. Daca nu va place scortisoara, puteti renunta la ea.
Ce va trebuie?
250g faina
150g zahar brut
100g unt cu 82% grasime
3 oua
150ml lapte
10g praf de copt
1/2 lingurita scortisoara ceylon
2 plicuri ness (~ 4g)
30 ml espresso
Cum se prepara?
1. Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, urmand apoi sa adaugam oualele, ness-ul si scortisoara.
2. Adaugam laptele si shot-ul de espresso, mixand in continuare.
3. Incorporam treptat praful de copt si faina, urmand apoi sa amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena pe care o transferam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Lasam la copt, in cuptorul deja incalzit, pentru 40 de minute la 180 de grade.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!