Prajitura cu cacao, branza dulce si stafide

Prajitura cu cacao, branza dulce si stafide

Azi, in zi de sarbatoare, m-am gandit sa va indulcesc cu prajitura cu cacao, branza dulce si stafide scaldate in rom. V-am povestit ca in weekend am pregatit doua prajituri cu branza dulce si am ramas datoare cu reteta pentru cea de-a doua prajitura.Mie personal mi-a placut mai mult aceasta combinatie de cacao si branza dulce. Gustul intens de cacao s-a intrepatruns perfect cu romul si portocala din umplutura.

Cat a reusit sa stea pe farfurie? Ei bine..fix doua zile. Fie ca am servit-o la micul dejun alaturi de cafea sau dupa pranz la serviciu ( a indulcit ziua de luni ), aceasta prajitura s-a dovedit a fi un succes total.Va las mai jos reteta pentru prajitura cu cacao, branza dulce si stafide, un deliciu pentru intreaga familie.

Ce va trebuie?

Blat
200g faina
150g zahar
100ml ulei
120ml lapte
3 oua
3 linguri zdravene de cacao
1/2 plic praf de copt
1plic zahar vanilinat

Umplutura

300g branza dulce
150g zahar
1 ou
100g stafide tinute la hidratat in rom si apa
esenta de vanilie
putina coaja rasa de portocala

Cum se prepara?
1.Mai intai pregatim umplutura.Intr-un bol adaugam branza dulce, zaharul, esenta de vanilie, coaja de portocala, oualele si mixam pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam apoi stafidele scurse bine de apa si amestecam pana se incorporeaza si acestea.
2.Intr-un bol incapator batem albusurile spuma  cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam bine.
3.Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si laptele si le adaugam peste spuma de albusuri.
4.Adaugam apoi in compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao si praful de copt.
5.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam aluatul, iar din loc in loc punem din umplutura de branza.
6.Lasam la copt pentru 30 de minute la 140 dr grade sau pana trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *