Cookies cu ciocolata, nuca si beurre noisette

Probabil daca ai rasfoit din retetele de pe blog, ai vazut ca sunt fan biscuiti, fursecuri si cookies de toate felurile. Ei bine, ca sa nu stric acest obicei, vin cu o reteta tare buna de cookies cu ciocolata neagra, nuca si beurre noisette. Vor fi printre preferatii tai fara doar si poate, mai ales alaturi de o cana cu lapte sau un espresso aromat.
Ce ii face asa speciaili? In primul rand beurre noisette-ul care nu este altceva decat unt brun sau unt topit lent pana capata o culoare aramie si un gust de aluna, de unde si denumirea.
Ciocolata, nuca si beurre noisette fac un trio perfect pentru un cookie de care te vei indragosti!

Ce va trebuie?
200g unt
100g zahar
1 ou +1 galbenus
240g faina
80g nuca
120g ciocalata neagra
Esenta de rom/vanilie
Cum se prepara?
1. Topim untul pana cand acesta capata o culoare aramie. Il strecuram intr-un bol incapator si il lasam sa se raceasca putin
2. Adaugam apoi zaharul, esenta preferata (eu o folosesc pe cea de rom) si amestecam pana cand se topeste zaharul.
3. Incorporam oualele, iar apoi faina si praful de copt
4. Maruntim nuca si ciocolata pe care le vom adauga in amestecul de mai sus.
5. Se lasa aluatul pentru minim 30 de minute la frigider sau chiar peste noapte.
6. Dam drumul cuptorului la 180 de grade, tapetam o tava cu hartie de copt, formam biscuitii cu ajutorul unei cupe de inghetata si lasam la cuptor pentru 10-12 minute. Avand o cantitate considerabila de unt acestia se vor “lasa” in prima faza, insa cu ajutorul gurii unui pahar puteti sa le dati forma rotunda din nou.



Bine ai venit!

