Biscotti Pizzicati cu gem

De fiecare data cand ma intorc din Italia, inevitabil mi se face dor de ea si atunci ma apuc sa pregatesc ceva care sa ma duca acolo…pe aripile gustului :). Am incercat de aceasta data biscotti pizzicati cu gem. Sunt niste biscuiti foarte buni si foarte fragezi.
Sunt destul de usor de pregatit, dar mai ales de mancat. Trebuie doar sa lucram rapid cu aluatul pentru ca are unt si il face apoi mai greu de manevrat.
Pentru umplutura puteti folosi gemul care va place sau crema de fistic ( pentru un gust cat mai autentic).
Sper ca v-am facut curiosi sa incercati aceasta reteta pentru biscotti pizzicati cu gem!
Ce va trebuie?
125g faina
2g praf de copt
20g zahar pudra
60g unt rece
1 galbenus de ou
Coaja de lamaie
Gemul preferat pentru umplutura (eu am folosit afine si crema de fistic 🙂
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Le amestecam, iar apoi adaugam untul taiat cubulete si continuam sa “framantam” aluatul pana cand vom obtine o textura nisipoasa.
2. Incorporam galbenusul de ou ( pe care eu l-am batut cu o furculita fix ca pentru omleta) si amestecam pana cand vom avea un aluat omogen.
3. Acoperim aluatul cu foaie alimentara si il dam la rece (in frigider) pentru 30 de minute.
4. Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul de la frigider, il mai lasam 2-3 minute, iar apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire din care vom forma cercuri ( fie cu o forma, fie cu un pahar).
5. In mijlocul fiecarui cerc adaugam umplutura preferata, iar apoi apropiem marginile spre mijloc si le ciupim (strangem) ferm.
6. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam biscuitii, si ii lasam la copt pentru 15 minute la 180 de grade in cuptorul deja incins.





Bine ai venit!

