Cheesecake cu sos de afine

Cheesecake cu sos de afine

Imi place ca vara sa pregatesc cheesecake-uri de toate felurile si cu toate aromele. De data aceasta am pregatit un cheesecake cu sos de afine. S-a dorit o combinatie intre cheesecake-ul clasic si San Sebastian cheesecake (Burnt basque ).

Este super cremos asemenea cheesecake-ului spaniol San Sebastian, cu baza de biscuiti si extra aroma de la sosul de afine. Noua ne place combinatie, asa ca va las si voua reteta daca vreti sa-l incercati.

Ce va trebuie?

Crusta

200g biscuiti fara zahar
100g unt topit si racit

Umplutura

500g crema de branza
5 oua
100g smantana pentru frisca (sau chiar smantana dolofana)
50g zahar
20g zahar vaniliat
100g afine proaspate
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie

Sos de afine

300g afine
50g zahar (sus in functie de gust)
Zeama de la 1/2 lamaie

Cum se prepara?

1.Maruntim biscuitii pentru crusta intr-un robot de bucatarie sau blender vertical. Adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

2.Tapetam o tava de tort cu pereti detasabili (d 24 cm) cu hartie de copt si adaugam amestecul de biscuiti, acoperind intreaga forma.

3.Intr-un bol incapator adaugam crema de branza, smantana, zaharul, coaja de lamaie si vanilie si mixam usor, urmand ca incorporam treptat oualele , iar la final afinele proaspete.

4.Adaugam umplutura peste crusta de biscuiti si dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand cheesecake-ul trece testul cu scobitoarea.

5.Cat sta cheesecake-ul la cuptor pregatim sosul de afine. Intr-o craticioara adaugam afinele, zaharul si zeama de lamaie. Lasam la foc mic pentru 10 -15 minute (cat sa dea de doua -trei ori in clocot). Lasam sosul sa se raceasca putin, iar apoi decoram cheesecake-ul.

Cheesecake cu sos de afine



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *