Semiluna cu visine

Unul dintre deserturile care imi aduc aminte de copilarie este semiluna. O facea destul de des mama prietenei mele si ii iesea super buna, iar noi manacam pana nu mai puteam :).
Acum ca se gasesc visine la taraba, am ales sa fac o semiluna cu visine. Este pufoasa, aromata, iar visinele o fac sa fie si mai buna. Puteti sa nu adaugati visine ci sa o decorati cu nuca taiata marunt sau sa adaugati alte fructe precum afine, cirese sau zmeura.
Va las reteta pentru o tava cu diametru de 35 ×25.
Ce va trebuie?
8 oua
220g zahar
250ml ulei
4g praf de copt
320g faina
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie
300g visine
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam albusurile pe care le batem spuma cu un praf de sare si zaharul.
2. In alt bol, amestecam galbenusurile esenta de vanilie si jumatate din cantitatea de ulei.
3. Transferam galbenusurile peste albusuri si continuam sa mixam in timp ce adaugam treptat restul de ulei si coaja de lamaie.
4. Peste amestecul de mai sus cernem faina impreuna cu praful de copt pe care le incorporam usor cu ajutorul unei spatule.
5. Tapetam tava cu hartie de copt, transferam 3/4 din compoztie, decoram cu visine, iar apoi adaugam si restul compozitiei.
6. Dam prajitura la cuptor (pe care am avut grija sa il incalzim inainte) pentru 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
7. Dupa ce prajitura s-a racit decupam semilunele cu ajutorul unui pahar, iar apoi ne punem pe mancat:).




Bine ai venit!


Super!!! Mulțumim pentru rețete! Așteptăm și alte rețete!????
Sper sa o incerci si sa va placa! :*