Cornuri bicolore insiropate
Cine nu isi aduce aminte de aceste cornuri bicolore insiropate? Eu nu m-am saturat de ele niciodata si ce-i drept, nici n-am de gand. Sunt tare bune, fie ele simple sau umplute cu gem. Eu am ales sa le umplu cu magiun de prune, dar am lasat si cateva simple.
Compozitia nu este foarte dulce, insa pentru gustul meu este mai mult decat potrivita, mai ales ca la sfarsit se mai scalda si in putin sirop. Apropo de sirop, sa stiti ca tocmai acesta le tine pufoase pentru mai multe zile (le puteti pastra cateva zile intr-o cutie inchisa ermetic fiind numai bune de luat dupa voi).
Ce este bine de stiut, este ca aluatul necesita dospire la rece peste noapte, deci nu le putem avea gata fix in ziua in care ni se face pofta de ele 🙂 Acestea fiind spuse, va las mai jos reteta pentru cornuri bicolore insiropate si dichisite cu putin magiun de prune, pentru un strop in plus de nostalgie.
Ce va trebuie?
500g faina
100ml lapte
100g zahar
180g smantana dolofana
1 ou
30g cacao
5g drojdie uscata
3g sare
Esenta de vanilie
20 -30g unt topit si racit ( il vom folosi pentru lipirea celor doua foi bicolore)
Sirop
100ml apa
100ml zahar
Esenta de rom/vanilie
Cum se prepara?
1. Inainte de a incepe pregatirea aluatului este recomandat sa avem toate ingredientele la temperatura camerei.
2. In bolul unui mixer adaugam laptele cu drojdia pe care o lasam la activat pentru 5 minute. Adaugam apoi zaharul, smantana ,oual si esenta de vanilie.
3.Incorporam treptat faina amestecata cu sarea si framantan in continuare.
4. Impartim amestecul in 2 partie egale. Una dintre parti o lasam in bolul mixerului si adaugam peste aceasta cacao amestecata cu putin lapte. Framantam cateva minute pana cand obtinem o culoare omogena.
5. Transferam cele doua bile in doua boluri curate, lasam la dospit 1h la temperatura camerei, iar apoi transferam cele doua boluri la frigider si lasam la dospit peste noapte (min 12h ).
6. A doua zi, luam cele doua boluri de la frigider si le lasam inca 1h la dospit la temperatura camerei. Intindem cele 2 foi in dreptunghiuri, ungem foaia alba cu untul topit si racit, iar apoi adaugam peste foaia cu cacao si o aplatizam usor cu sucitorul.
7. Din foaia obtinuta taiem triunghiuri pe toata lunginea acesteia, adaugam la baza cate o lingurita de magiun si rulam. Cornurile astfel obtinute le mai lasam la dospit in tava pentru inca 1h.
8. Le dam la copt pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc putin.
9. Cat timp au stat la cuptor, am pregatit rapid un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Cornurile scoase din cuptor le-am scaldat in sirop si au fost gata de savurat.