Biscuiti cu cafea si ciocolata
Cine ma cunoaste stie cat de mult imi place sa beau cafea, sa descopar cafenele noi si sa ma bucur in tihna de gustul acestei licori magice. Pentru mine dimineata incepe fara doar si poate cu o ceasca de cafea sau un espresso daca sunt pe fuga, insa m-am gandit ca ar fi si mai buna daca alaturi as avea cativa biscuiti cu cafea si ciocolata neagra.
Ciocolata neagra belgiana, biscuite cu unt si aroma de cafea si putine migdale sunt combinatia perfecta. Si daca nu ma credeti pe cuvant, incercati reteta ( se fac destul de usor).
Din ingredientele de mai jos am obtinut undeva la 15 buc ( forma a avut un diametru de 5cm ).
Ce va trebuie?
140g faina
110g unt cu 82% grasime la temperatura camerei
2g ness + 3g cappuccino instant
10g zahar vanilinat + 30g zahar pudra
Pentru un gust si mai intens de cafea eu am mai adaugat si 2 lingurite de espresso ( lichid)
Decor (optional)
100g ciocolata neagra
30g fulgi de migdala trasi putin in tigaie 🙂
Cum se prepara?
1.Intr-un bol mixam, untul impreuna cu zaharul. Incorporam apoi faina si nessul, iar la sfarsit adaugam si cafeaua lichida.
2.Aluatul obtinut il lasam la frigider cel putin o ora. Dupa aceea il intindem, decupam formele dorite si asezam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins pentru 10 minute la 180 de grade sau pana cand devin usor aramii pe margine.
3. Ii lasam la racit, iar atunci cand s-au racit complet, ii decoram cu ciocolata (topita la bain marine sau microunde) si fulgi de migdale.
Spor la cafeluta!