Rulada cu cacao si piure de castane

Rulada cu cacao si piure de castane

Imi place sa fac rulade pentru ca se fac repede, pot fi umplute cu crema dorita si unde mai pui ca arata si bine in farfurie. Asa ca am facut ieri o rulada cu cacao si piure de castane care a rezistat fix pana ieri . A fost prea buna, prea delicioasa :).

Blatul e moale, fara faina, iar umplutura fina din mascarpone si piure de castane a fost piesa de rezistenta. Pentru ca nu am avut rabdare sa fac eu piure de castane, am luat unul de la Raureni care este minunat si pe care vi-l recomand sa-l incercati.

Daca v-am facut suficient pofta, atunci cred ca e timpul sa va las si reteta pentru aceasta rulada delicioasa cu cacao si piure de castane.

Ce va trebuie?

Blat

6 galbenusuri

6 albusuri

120g zahar

50g cacao

Esenta de rom

Crema

250g mascarpone

120g piure de castane de la raureni (piureul este sufiecinet de dulce si nu mai aveti nevoie de zahar).

Cum se prepara?

1. In bolul unui mixer adaugam galbenusurile impreuna cu jumatate de zahar, esenta de vanilie si mixam pana cand isi dubleaza volumul.Adaugam apoi cacaoa si amestecam cu un tel.

2. In alt bol mixam albusurile cu restul de zahar. Dupa ce le-am batut bine, adaugam treptat in amestecul de galbenusuri cu cacao.

3. Tapetam o tava cu hartie de copt si transferam amestecul obtinut. Dam la cuptor la 180 de grade pentru 10-12 minute. Lasam blatul sa se racoreasca pentru 5 minute si apoi rasturnam blatul peste o alta foaie de copt. Indepartam hartia de copt si rulam blatul.

4. Intre timp, mixam crema de branza mascarpone cu piureul de castane. Desfacem apoi blatul racit, adaugam crema si rulam inapoi suficient de strans. Infasuram rulada in hartie de copt si o lasam la rece pentru cel putin 2 ore.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *