Prajitura cu morcovi si crema de branza

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Cine nu a auzit pana acum de celebrul carrot cake? Acea prajitura cu morcovi si crema de morcovi care se potriveste de minune intr-o zi de toamna. Blatul este unul pufos, cu aroma discreta de scortisoara, iar crema de branza vine sa amplifice aceasta aroma.

Prajitura se potriveste de minune alaturi de o ceasca de cafea sau ceai. Sper ca v-am facut pofta sa incercati aceasta prajitura cu morcovi si crema de branza, asa ca va las reteta mai jos.

Ce va trebuie?

Blat

200g morcovi razuiti

250g faina

150ml smantana pentru frisca

50ml lapte

100ml ulei

2oua

150g zahar brun

50g nuca

10g praf de copt

2g bicarbonat de sodiu

2g scortisoara

Crema

100ml smantana pentru frisca

150g crema de branza ( eu am folosit de la Ile de France care are un gust tare bun)

30g zahar pudra

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Cum se prepara?

1. Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam cele doua oua, smantana pentru frisca si laptele.

2. In alt bol amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara pe care le vom adauga treptat peste ingredientele umede.

3. Incorporam morcovii si nucile. Compozitia obtinuta o transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care o vom da la copt pentru 30- 40 de minute la 180 grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4. Pana cand se raceste blatul, putem sa ne ocupam de crema prin mixarea ingredientelor.

5. Decoram blatul racit cu crema de branza si il savuram alaturi de o cafea sau un ceai.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *