Tarta cu pere (reteta lui Michel Roux Jr.)

Tarta cu pere (reteta lui Michel Roux Jr.)

Am tot spus ca imi plac tartele si recunosc ca abia astept sa se iveasca o ocazie sa pregatesc una. De data asta am incercat o noua tarta cu pere (reteta lui Michel Roux Jr.).

Chiar daca am mai facut in trecut o tarta cu pere posate in vin, tot dupa o reteta lui (gasiti aici) parca nu mi se ia niciodata sa incerc diferite arome.

Daca tot a venit toamna si perele se gasesc peste tot la tarabe, cred ca este un moment bun sa incercati si voi aceasta tarta cu pere. Credeti-ma, o sa va placa!

Aluat

130g faina
30g zahar
80g unt
1 galbenus de ou
2 linguri apa plata ( daca este nevoie)

Crema frangipane
125g unt
125g zahar pudra
125g faina de migdale
3 oua

Pere posate

3 pere
300ml apa
200g zahar
arome dupa gust ( baton scortisoara, vanilie)

Cum se prepara?

1. Inainte sa ne apucam de tarta, trebuie sa pregatim perele. Le curatam de coaja si le taiem pe jumatate, scoatem samburii si  apoi le transferam intr-o craticioara. Le acoperim cu apa, adaugam zaharul si condimentele. Lasam la fiert pentru 20 de minute la foc mic. Luam craticioara de pe foc si lasam perele in licoarea magica pana cand aceasta se raceste complet.

2. Putem pregati intre timp aluatul de tarta. Ingredientele pentru aluat le punem in bolul mixerului si mixam pana cand obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la frigider pentru 30 de minute.

3.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie cu o grosime de 2cm si o asezam in forma de tarta ( am folosit o tava cu d=24cm) pe care o mai lasam la frigider pana cand pregatim crema frangipane.

4. Pentru crema este nevoie sa mixam untul impreuna cu zaharul si oulele. Incorporam faina de migdale cu ajutorul unei spatule si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

5. Adaugam crema peste aluatul de tarta, decoram cu feliile de para si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *