Placinta cu mere si pere
Ziua buna sau mai bine zis…la placinte inainte caci vine vremea lor, a placintelor, iar eu abia astept.
Am testat zilele trecute un aluat pe care il voi folosi in pregatirea placintelor conform listei de dorinte primita de la pofticiosii din familie. Se pare ca placinta cu branza dulce si stafide a iesit castigatoare.
Pana e gata, buna de mancat si pozat, va las reteta pentru placinta cu mere si pere care a fost terminata numaidecat.
Ce va trebuie?
Aluat
500g faina
200g unt rece
80g zahar
20g zahar vanilinat
2 oua
50g smantana
1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
Coaja de la 1 lamaie medie
Esenta de vanilie
Umplutura
50g nuca maruntita si coapta inainte
1.5kg fructe ( mere si pere)
100g zahar
1lg rasa scortisoara
Putina zeama de lamaie
Uns : 1 galbenus + 2 linguri lapte
Cum se prepara?
1. Adaugam in bolul mixerului toate ingredientele pentru aluat si incepem sa mixam (asta daca nu vreti sa il faceti la mana). Aluatul obtinut il dam la frigider pentru aproximativ o ora.
2. Intre timp pregatim umplutura. Curatam fructele de coaja, le dam prin razatoare. Le stoarcem bine, le adaugam intr-un wok impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Le calim undeva la 5-10 minute, iar la sfarsit adaugam si scortisoara.
3. Impartim aluatul in 2 parti egale, intindem prima foaie in tava, adaugam umplutura, iar apoi acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu amestecul de galbenus cu lapte.
4.Dam placinta la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade sau pana cand capata o culoare usor aramie. Cand se raceste pudram cu zahar si ne bucuram de aromele toamnei :).
Arata super ! Am s-o fac și eu !
Este frageda si foarte aromata. Merita incercata!