Prajitura cu prune si crumble
In piata, prunele deja si-au facut loc la toate tarabele, dar si in deserturile mele. De cand am descoperit aceasta prajitura cu blat fraged, prune si crumble cred ca am facut-o de cateva ori, insa abia acum am reusit sa fac si cateva poze si sa scriu reteta.
Este echilibrata ca si gust, nu este foarte dulce, iar zilele acestea puteti sa o serviti alaturi de o cupa de inghetata. Sper ca v-am facut curiosi sa o incercati, mai ales ca nu este prea complicata.
Ce va trebuie?
Aluat
250g faina
120g unt
100g zahar
2 g praf de copt
1 ou
Coaja de lamaie
Crumble
100g faina
50g unt
50g zahar
Prune ( 10/12 buc, depinde de cat de mari sunt)
Cum se prepara?
1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si zaharul (amestecat inainte cu coaja de lamaie pentru mai multa aroma).
2. Adaugam untul rece si amestecam pana cand obtinem un aluat nisipos, urmand ca apoi sa adugam oul. Amestecam pana cand avem un aluat omogen pe care il vom da la rece pentru 2h.
3. Intre timp pregatim si crumble-ul amestecand toate ingredientele si lasandu-le la frigider.
4. Intindem aluatul intr-o tava ( eu am avut una patrata 20×20) , acoperind si peretii acesteia, adaugam prunele taiate pe jumatate si crumble-ul.
5. Dam tava la copt pentru 40-45 min la 180 de grade.