Tarta cu crema frangipane si prune

Tarta cu crema frangipane si prune

Eu sunt fan tarte mai ales cele cu crema frangipane, iar de cand am descoperit reteta de tarta cu crema frangipane si zmeura a lui Michel Roux din cartea sa “Michel Roux at home”, tot folosesc aceasta reteta si schimb doar fructele.

De aceasta data am ales sa folosesc prune pe care le-am tras in putin unt cu amaretto si suc de lamaie. Gustul usor acrisor ale acestora se potriveste de minune cu crema dulce de migdale.

P.S. Pozele sunt facute la noi la tara, la padure, in cadrul unei iesiri tata fiica 🙂

Ce va trebuie?

Aluat

150g unt moale
90g zahar
2 oua
240g faina
75g faina de migdale (migdale maruntite fin)
Un praf de sare

Crema frangipane

200g unt moale
150g zahar (reteta originala contine 200g zahar)
200g faina de migdale
40g faina
4 oua
1 lingura amaretto

Decor

10/12 prune
30g unt
30ml amaretto
Zeama de la 1/2 lamaie
30g zahar

Tarta cu crema frangipane si prune

Cum se prepara?

1. Pentru aluat mixam untul cu zaharul, adaugand treptat oualele, iar apoi sarea, faina si faina de migdale. Amestecam totul pana formam un aluat pe care il dam la frigider pentru 2 ore sau chiar peste noapte.

2. Presaram faina pe blatul de lucru, intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie cu o grosime de 2cm si o asezam in forma de tarta. Dam tava la frigider pana cand pregatim crema si fructele.

3. Punem zaharul si untul intr-o tigaie antiaderenta, iar cand acestea au capatat o culoare usor aramie, adaugam jumatatile de pruna, zeama de lamaie si amaretto. Lasam la gatit undeva la 5 minute.

4. Pregatim apoi crema de migdale prin mixarea untului cu zaharul, adaugand treptat migdalele maruntite si faina. Incorporam treptat oualele si amaretto.

4. Dam drumul cuptorului la 180 de grade. Scoatem aluatul de tarta din frigider, adaugam crema de migdale si decoram cu prune si sosul lasat de acestea. Bagam tarta la cuptor pentru 45 de minute.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *