Cheesecake cu ricotta si caise
Am fost de curand la tara si am facut gem de caise cu mamaie si m-am gandit ca n-ar fi rau sa il folosesc intr-un cheesecake cu ricotta si caise. Zis si facut!
Asa ca am pregatit rapid “blatul” de biscuiti, umplutura din ricotta cu putin amaretto si migdale maruntite, o umplutura nu foarte dulce tinand cont ca cheesecake-ul va avea si un strat generos de gem de caise.
Este un desert usor de pregatit, merge perfect cu o cupa de inghetata sau o limonada rece. Ce ziceti, v-am convins sa il incercati?
Ce va trebuie?
Crusta
300g biscuiti
120g unt
Umplutura
500g ricotta
140g iaurt grecesc
4 oua
50g zahar pudra
50g faina de migdale
Coaja de la 1 lamaie
Esenta de vanilie
20ml amaretto
Gem de caise
Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii pentru crusta intr-un robot de bucatarie. Adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o compozitie nisipoasa.
2. Tapetam o tava de tort cu pereti detasabili (d 24 cm) cu hartie de copt si adaugam amestecul de biscuiti. Lasam tava la cuptor pentru 10 minute pana cand pregatim umplutura.
3. Intr-un bol adaugam ricotta, iaurtul, zaharul pudra si coaja de lamaie. Mixam bine, incorporand apoi oualele, faina de migdale si amaretto.
4. Scoatem tava de la cuptor, adaugam un strat generos de gem de caise, umplutura de branza si decoram cu jumatati de caise
5. Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau pana cand cheesecake-ul devine usor aramiu pe margini.