Batoane bounty de post
De cand ma stiu mi-a placut nuca de cocos si implicit orice prajitura sau ciocolata cu cocos. Tin minte si acum gustul ciocolatei Ceres de cand eram mica. Inchid ochii si parca o vad pe mama cum imi impartea ciocolatica in doua sa imi ramana si pentru a doua zi (cred ca niciodata nu m-am saturat de mancat aceasta ciocolata).
Am crescut si am dat de celebra ciocolata Bounty, alta nebunie ciocolatoasa cu cocos pe care o mananc de fiecare data cu aceeasi placere. Avand in vedere ca suntem in perioada postului, am pregatit batoane bounty de post fara zahar adaugat.
Ce va trebuie?
200g fulgi de cocos bio ( sunt mai mari si se simte textura mai bine)
100g lapte de cocos dintr-o conserva tinuta la frigider peste noapte ( doar partea solida)
3 lingurite miere (dupa gust)
30g unt de cocos
150g ciocolata neagra
Esenta de rom
Cum se prepara?
1.Intr-un bol amestecam fulgii de cocos cu laptele, mierea, esenta de rom si untul de cocos. Formam batoane sau bomboane pe care le dam 10/15 minute la congelator.
2. Topim ciocolata la bain marie, o transferam intr-un pahar si “scaldam” batoanele in ciocolata. Decoram cu fulgi de cocos si le lasam deoparte, la loc racoros, pana se intareste ciocolata.
Spor la prajiturit! 🙂