Tarta cu mere de post
Chiar daca este perioada postului, asta nu inseamna ca nu ne mai putem indulci. Sunt foarte multe retete care pot fi preparate daca te-ai decis sa tii Postul Pastelui. Eu am pregatit de curand o tarta cu mere si “frangipane” de post.
Am folosit unt vegan pentru pregatirea aluatului, iar pentru crema frangipane am apelat la mere rase de la Raureni cu drag pe care le-am amestecat cu faina de migdale, inlocuind astfel untul din crema.
Daca aveti inghetata vegana, acum e momentul sa o scoateti de la frigider intrucat merge de minune cu o felie de tarta.
Sper ca v-am facut curiosi si vreti sa incercati aceasta tarta cu mere de post.
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina
100g unt vegan
10g zahar vanilinat
2 linguri apa rece
Crema “frangipane”
200g mere rase
30g faina de migdale
20g zahar
Esenta de vanilie
Decor
3 mere feliate
frisca vegetala
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam faina, zaharul si untul de la frigider. Amestecam pana cand obtinem o textura nisipoasa. Adaugam apoi apa rece si amestecam bine.
2. Strangem aluatul intr-o bila pe care o lasam la frigider pentru 30 de minute.
3. Pregatim crema “frangipane” prin amestecarea merelor rase cu zaharul si faina de migdale.
4. Taiem merele in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
5. Intintem aluatul de tarta, adaugam crema frangipane si feliile de mar. Ungem feliile de mar cu unt vegan topit amestecat cu 1 lingurita de gem de piersici/caise.
6. Dam tarta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
7. Dupa ce s-a racit complet decoram cu frisca vegetala si scortisoara.