Biscuiti Linzer cu cafea si dulce de leche
Biscuitii Linzer sunt printre preferatii mei, motiv pentru care ii pregatesc destul de des si incerc diferite combinatii de arome sau umpluturi. De curand am incercat biscuiti Linzer cu cafea si dulce de leche. Sunt geniali!
Mi se pare tare buna aceasta combinatia cafea cu caramel. Pentru ca am avut fulgi de sare la indemana, am strecurat cativa peste unii dintre biscuiti. Recomand daca va este pe plac caramelul sarat :).
Eu am aprins o lumanare cu miros primavaratic de la flairscent, mi-am facut o cafea si m-am bucurat in tihna de un moment de relaxare.
P.S. Din cantitatile de mai jos au iesit vreo 30 si ceva de biscuiti Linzer.
Ce va trebuie?
200g unt
220g faina
30g cacao
100g faina de migdale
120g zahar pudra
3g ness
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita praf de copt
1 ou
Umplutura: Dulce de leche + fulgi de sare (optional)
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam: faina, cacao, ness, praf de copt, scortisoara. Amestecam bine.
2. Intr-un alt bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, oul si esenta de vanilie.
3.Incorporam apoi faina si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
4. Impartim aluatul in doua parti egale pe care le aplatizam putin cu mana, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la frigider pentru cel putin o ora sau chiar pentru 2-3 zile.
5. Dam drumul la cuptor, iar apoi scoatem aluaturile din frigider pe care le mai lasam inca 5 minute “sa-si mai traga sufletul”.
6. Pentru a fi mai usor de manevrat aluatul, eu il pun intre doua foi de copt si astfel se intinde mult mai usor ( fiecare foaie a avut o grosime de ~0.5 cm). Formam apoi formele dorite, iar pentru jumatate din biscuiti, mai decupam o forma mai mica in centru. Inainte de a-i baga la cuptor, e bine sa ii mai lasam putin la frigider (undeva la 10-15 minute).
7. Asezam apoi biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la copt pentru 8-10 minute la 180 de grade.
8. Ii scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca, urmand ca apoi sa pudram cu zahar pudra si cacao biscuitii decupati in mijloc. Peste biscuitii nedecupati adaugam umplutura, respectiv dulcele de leche. Optional puteti adauga si fulgi de sare daca va place aroma de caramel sarat :).