Mohnkuchen, prajitura cu mac si crema de branza
Am dat recent peste Mohnkuchen un desert german care e tare bun si pe care l-am pregatit si eu. Vine sub forma unei tarte, cu umplutura de mac si un crumble deasupra. Se face destul de repede si se mananca la fel de repede.
Asa ca daca aveti chef de un desert rapid, cu mult mac, va recomand sa incercati Mohnkuchen…sa nu va mai spun cat de bine merge cu cafeaua de dimineata. Sper ca v-am facut curiosi si vreti sa incercati acest desert!
Ce va trebuie?
Umplutura
250 ml lapte
200g mac
100g zahar (daca vreti mai dulce, puteti creste cantitatea de zahar)
30g cacao
coaja de lamaie
200g crema de branza
Aluat baza
150g faina
70g zahar +10g zahar vanilat
70g unt rece
1 ou
Crumble
90g faina
60g zahar
60g unt
1/2 lgt scortisoara
Cum se pregateste?
1. Pregatim mai intai aluatul: intr-un bol adaugam faina, praful de copt, zaharul si untul rece. Amestecam pana cand obtinem o textura nisipoasa, urmand ca apoi sa incorporam oul. Formam o bila din aluat, o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
2. Intre timp ne ocupam de crumble: amestecam faina cu scortisoara si zaharul, adaugam untul rece pe care il faramitam intre degete. Dam amestecul la frigider, timp in care pregatim umplutura.
3.Intr-o craticioara adaugam laptele, zaharul, coaja de lamaie, cacaua si macul. Amestecam continuu undeva la 10 minute. Luam craticioara de pe foc si incorporam oul cu ajutorul unei spatule. Copozitia o lasam la racorit, urmand ca la final sa incorporam si crema de branza.
4. Intindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de 2 cm pe care o transferam intr-o forma de tort ( d=24cm), “imbracand” astfel tava de jur imprejur cu aluat. Adaugam umplutura de mac si crumble-ul. Dam prajitura la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana cand crumble-ul capata o culoare aurie.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!