Tarta cu pere posate si crema frangipane
As face non stop tarte si biscuiti pentru ca ma pot juca cu aromele si formele. Asa ca zilele trecute n-am mai stat pe ganduri si am pregatit o tarta cu pere posate si crema frangipane, o adevarata nebunie de arome.
Am facut un aluat simplu de tarta in care am adaugat putina faina de migdale si amaretto pentru un strop de aroma.
Crema de frangipane a fost inspirata dupa reteta lui Michael Roux Jr. pe care l-am descoperit in urma serialului de pe Netflix “Maestru bucatar de 5 stele”. Mi-a placut la nebunie!
Am decorat tarta cu pere posate in vin rosu aromat cu boabe de tonka si felii de portocala…sunt atat de bune incat am mancat cateva felii, lasand decorul mai “golas” :).
Sper ca v-am facut curiosi si veti incerca aceasta tarta cu crema frangipane si pere posate care merge de minune alaturi de un pahar cu vin.
Ce va trebuie?
Aluat
220g faina
30g faina de migdale
125g unt
1ou
30g zahar pudra
2 linguri amaretto
Crema frangipane
125g unt
125g zahar pudra
125g faina de migdale
3 oua
2 linguri amaretto
Pere posate
3 pere
600ml vin rosu
arome dupa gust ( coaja portocala, boabe de tonka, 1/4 lgt scortisoara)
100g zahar brun
Cum se prepara?
1. Inainte sa ne apucam de tarta, trebuie sa pregatim perele. Le curatam de coaja si le taiem pe jumatate, transferandu-le apoi intr-o craticioara. Le acoperim cu vin rosu, adaugam zaharul si condimentele. Lasam la fiert pentru 25 de minute la foc mic. Luam craticioara de pe foc si lasam perele in licoarea magica pana cand aceasta se raceste complet.
2. Putem pregati intre timp aluatul de tarta. Ingredientele pentru aluat le punem in bolul mixerului si mixam pana cand obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la frigider pentru 30 de minute.
3.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie cu o grosime de 2cm si o asezam in forma de tarta. Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, il acoperim cu hartie de copt si punem deasupra orez. Lasam la cuptor pentru 10 minute.
4. Intre timp incepem sa pregatim crema frangipane, mixand untul impreuna cu zaharul, oulele si amaretto. Incorporam apoi faina de migdale cu ajutorul unei spatule si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
5. Adaugam crema peste tarta si decoram cu feliile de para. Dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade.
6. Cat timp se coace tarta, fierbem vinul in care am posat perele si ungem cu acesta tarta pentru a da culoare tartei.
Ce deliciu trebuie sa fie aceasta tarta cu pere posate si crema frangipane! Aromele se combina perfect si imi imaginez ca gustul este senzational. Cu siguranta voi incerca si eu reteta ta si abia astept sa vad cum imi va iesi. Multumesc pentru inspiratie si pentru reteaua ta delicioasa. Raman curioasa si pentru alte retete minunate pe care le vei impartasi in viitor!