Chec cu bere neagra si crema de branza cu Baileys

Chec cu bere neagra si crema de branza cu Baileys

De ceva vreme ma gandeam sa pregatesc “Guinness chocolate cake”, o prajitura cu bere neagra in compozitie. Am testat cateva retete pana am ajuns la cea de azi, un chec cu bere neagra si crema de branza cu Baileys.

Am ales ca si decor o crema de branza, insa se poate folosi si un ganache de ciocolata sau puteti pudra checul cu zahar. Eu am preferat crema de branza in care am adaugat si crema de whisky pentru si mai multa aroma, iar rezultatul este unul pe masura.

Blatul este unul pufos, cu un gust intens de cacao, intrucat berea are acest rol de a potenta si mai mult gustul acesteia.

Este o reteta super simpla si tare delicioasa. Asa ca, daca vreti sa aveti o felie de chec cu bere neagra si crema de branza cu Baileys alaturi de cafeaua de dimineata, iata ce aveti nevoie.

Ce va trebuie?

120ml bere neagra ( puteti alege Guinness sau oricare alta bere neagra)
140g faina
50g cacao
120g zahar
10g zahar vanilinat
125g unt
70g iaurt (min 5% grasime)
1 ou (~50g)
3g bicarbonat de sodiu
esenta de vanilie

Crema de branza

180g crema de branza ( eu am folosit de la President)
100g zahar pudra
50ml crema de whisky (Baileys sau ce aveti la indemana)

Cum se prepara?

1. Inainte de a ne apuca de treaba, dam drumul cuptorului la 180 de grade.

2. Intr-o oala topim untul, luam oala de pe foc urmand sa adaugam berea, cacaoa, esenta de vanilie si zaharul.

3. In amestecul de mai sus cernem faina si bicarbonatul de sodiu.

4. Adaugam apoi oul si iaurtul pe care le incorporam cu ajutorul unui tel.

5. Transferam compozitia intr-o tava de chec (L=20cm) si lasam la copt pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

6. Cat timp checul este la cuptor, putem pregati crema de branza. Asa ca, adaugam crema de branza si zaharul pudra intr-un bol si incepem sa mixam. Incorporam apoi si crema de whisky.

7. Scoatem chec-ul de la cuptor, il lasam sa se racoreasca urmand sa il decoram cu crema de branza si cacao.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *