Torta Caprese
Torta Caprese este un desert italian, originar din Insula Capri, care are la baza multa ciocolata si migdale. Se spune ca meritul pentru acesta prajitura ii revine bucatarului Carmine Di Fiore care in 1920 a creat in mod obisnuit acest desert in atelierul sau de artizanat de pe insula Capri. In timp ce pregatea o prajitura de migdale pentru trei gangsteri americani care venisera pe insula, acesta a uitat sa adauge faina in aluat. O eroare care a facut ca acest desert sa fie atat de apreciat de italieni si nu numai. (sursa: https://redacademy.it/torta-caprese/)
Daca sunteti fani ciocolata, amaretto si vreti si un desert fara gluten, torta caprese este fix ce trebuie.Se potriveste de minunte alaturi de cafeaua de dimineata sau de o cupa cu inghetata.
Ce va trebuie?
4 oua
150g faina de migdale
140g zahar alb +10g zahar vanilinat
150g unt
30ml amaretto
20g cacao
2g sare
Cum se prepara?
1. Adaugam faina de migdale si cacaoa intr-un bol.
2. Topim pe bain marie untul cu ciocolata, urmand sa adaugam la sfarsit amaretto. In amestecul cu ciocolata incorporam treptat ingredientele uscate.
3. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
4. In spuma de mai sus adaugam amestecul de ciocolata cu migdale.
5. Compozita o transferam intr-o tava de copt ( eu am folosit una de silicon cu d=23cm) unsa cu putin unt inainte pe care o dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
6. Cand aceasta este gata (trece testul cu scobitoarea) o lasam sa se racoreasca in tava pentru 30-40 de minute, urmand ca apoi sa o pudram cu cacao / zahar pudra.