Cornulete cu nuca si vanilie

Cornulete cu nuca si vanilie

Suntem in perioada in care miroase a copt si vanilie, a cetina de brad…e vremea colindelor care rasuna peste tot, iar vinul fiert cu scortisoara are gustul mai bun ca niciodata. E vremea cand ne cuibarim sub patura si incepem maratonul filmelor de Craciun, alaturi de ceva bun cu aroma de sarbatoare. Am profitat de zilele libere si le-am facut celor dragi cornulete cu nuca si vanilie inspirate din bucataria austriaca, numa’ bune pentru aceste zile in care il asteptam cuminti pe Mos Craciun.

Aceste cornulete sunt intalnite sub denumirea de Vanillekipferl, fiind cornulete fragede cu mult unt, migdale si aroma de vanilie. Eu am inlocuit migdalele cu nuca romaneasca si nuca pecan, iar gustul a fost genial. Le-am tavalit prin zahar pudra si au mers perfect alaturi de cafeaua mea de dimineata.

Sper ca v-am facut pofta si vreti sa incercati aceste cornulete cu nuca si vanilie care vor aduce numai arome de sarbatoare la voi in casa.

Ce va trebuie?

300g faina
150g nuca romaneasca & nuca pecan
100g zahar pudra
10g zahar vanilinat
1 ou
200g unt cu 82% grasime
esenta de vanilie
zahar pudra

Cum se prepara?

1. Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporam oul si mixam in continuare.

2. Adaugam apoi faina, iar la sfarsit nuca maruntita.

3. Lasam aluatul sa se odihneasca putin la rece (undeva la 10 minute), iar apoi formam fasii din acesta de grosime unui deget (~ 6cm lungime) pe care le vom modela sub forma de semiluna.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam cornuletele si lasam la copt pentru 10 minute la 180 de grade sau pana cand devin usor aramii pe margini.

5. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le tavalim prin zahar pudra vanilinat. Le putem pastra.intr-o cutie ermetica pentru cateva zile bune…asta daca va mai raman .



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *