Biscuiti Linzer cu gem de macese

Biscuiti Linzer cu gem de macese

De multa vreme imi doream sa pregatesc biscuitii Linzer, asa ca nu am mai amanat aceasta ocazie si am pregatit cativa. Sunt tare buni, nu degeaba ii lauda toata lumea.

Biscuitii Linzer sunt de origine austrica, fiind pregatiti dintr-un aluat care contine faina de migdale si scortisoara. Acestia se taie in diferite forme, iar dupa ce se coc, se asambleaza cate doi, avand un strat de gem la mijloc. Ceea ce ii face atat de deosebiti este faptul ca unul dintre cei doi biscuiti are o decupatura in mijloc care lasa la vedere gemul.

Biscuiti Linzer cu gem de macese

Eu am ales sa pregatesc biscuiti linzer cu gem de macese si fructe de padure care au iesit tare buni, fiind rasfatul meu de dimineata la cafea.

P.S. Gemul de macese il am de la prietena mea care face multe dulcegarii ( gasiti aici pagina ei).

Ce va trebuie?

250g faina alba
100g faina de migdale
2 galbenusuri
60g zahar pudra
10g zahar vanilinat
150g unt cu 82% grasime
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie

Umplutura: Gem de macese sau oricare alt gem va este pe plac

Cum se prepara?


1. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, scortisoara si amestecam bine.

2. Intr-un alt bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, galbenusurile, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

3.Incorporam apoi faina si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

4. Impartim apoi aluatul in doua parti egale pe care le aplatizam putin cu mana, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la frigider pentru cel putin o ora sau chiar pentru 2-3 zile.

5. Dam drumul la cuptor, iar apoi scoatem aluaturile din frigider pe care le mai lasam inca 5 minute “sa-si mai traga sufletul” ????.

6. Pentru a fi mai usor de manevrat aluatul, eu il pun intre doua foi de copt si astfel se intinde mult mai usor ( foile au avut o grosime de  ~0.5 cm). Formam apoi formele dorite (eu am ales cercuri), iar pentru jumatate din biscuiti, mai decupam o forma mai mica si in centru.

7. Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la copt pentru 8-10 minute la 180 de grade sau pana cand capata o culoare usor aramie pe margini.

8. Ii scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca, urmand ca apoi sa pudram cu zahar  pudra biscuitii decupati in mijloc. Peste biscuitii nedecupati adaugam din gemul dorit (~1 lingurita) si lipim cu jumatate decupata.

P.S  Se servesc dupa cateva ore pentru a se fixa bine si le puteti pastra linistiti cateva zile bune in cutii inchise ermetic.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



  • Felicitari pentru prepararea acestor biscuiti linzer deliciosi! Acestia par extrem de gustosi si frumoase! Te-ai descurcat excelent si povestea ta chiar aduceo bucurie in suflet. Sunt sigur ca aceste delicatese vor fi apreciate de toti cei care le vor gusta. Am mana sa prepar si eu ceva similar, insa cred ca optez pentru versiunea ta. Excelenta treaba! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *