Chec vegan cu lamaie si mac

Chec vegan cu lamaie si mac

Imi place super mult combinatia de lamaie si mac asa ca incerc sa o folosesc destul de des in deserturile mele. Una dintre retetele mele preferate este cea pentru checul regal cu lamaie si mac din cartea de bucate scrisa de custodele coroanei Margareta, motiv pentru care am incercat sa gasesc si variante de post ale acestuia pentru a ma bucura mereu de el.

Pentru ca am descoperit de ceva vreme o crema de branza vegetala ( un fel de mascarpone) m-am gandit sa o folosesc sa vad ce consistenta ii ofera acestui chec de post. A iesit super pufos, iar gustul este delicios!

Daca v-am facut curiosi, va las mai jos reteta pentru acest chec vegan cu lamaie si mac, fara zahar adaugat.

Ce va trebuie?

250g faina
100g indulcitor
120g crema vegetala
20 ml ulei din samburi de struguri
200ml lapte de ovaz
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurira bicarbonat de sodiu
zeama de la 1/2 lamaie
coaja de la 1 lamaie
esenta de vanilie
50g mac

Cum se prepara?

1. Intr-un bol mixam crema de branza cu indulcitorul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

2. Adaugam apoi laptele vegetal, uleiul si mixam in continuare.

3. Intr-un bol separat adaugam faina, bicarbonatul si praful de copt pe care le vom incorpora in amestecul de mai sus.

4. Transferam compozitia intr-o tava de mini chec tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *