Bomboane “Chisinaul de seara” varianta de casa
Mie imi plac tare mult bomboanele Bucuria asa ca in acest weekend mi-am facut si o bucurie pregatind bomboane “Chisinaul de seara” varianta de casa ?. Se fac super repede si se termina ca prin magie.
Asa ca daca aveti la indemana prune uscate, nuca romaneasca si cacao, e si pacat sa nu le incercati. Eu am copt putin nuca inainte pentru si mai multa savoare si am adaugat putina esenta de rom.
Cu doar cateva ingrediente, veti avea un desert sanatos, fara zahar adaugat, potrivit si in zile de post, asa ca va las mai jos reteta pentru aceste bomboane “Chisinaul de seara” varianta de casa .
Ce va trebuie?
250g prune uscate
100g nuca romaneasca
2 linguri cacao
Esenta de rom (optional)
Glazura
100g ciocolata neagra
20g unt de cacao ( sau o lingura de ulei)
Cum se prepara?
1.Intr-un robot de bucatarie adaugam prunele, nuca pe care am copt-o putin, cacao si esenta de rom.
2. Din pasta obtinuta formam bomboanele pe care le vom inveli in ciocolata topita la bain marie.
3.Adaugam bomboanele pe o hartie de copt si le dam la frigider.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Foarte interesanta reteta! Iata ca se poate sa facem deserturi gustoase si sanatoase, asa cum e acestea! O idee buna pentru post, si pentru cine se abtine de zahar, gustul e extraordinar si abera mare. Bravo tie pentru asta!