Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher

De cand ma stiu am avut mereu tort la mesele festive si asta este datorita mamei care imi spunea mereu ca atunci cand e vorba de o petrecere sau oricare alt prilej de sarbatoare, tortul nu are voie sa lipseasca.

Asa ca, pentru seara de Revelion, am pregatit un mini tort Ferrero Rocher, super ciocolatos, numai bun pentru trecerea dintre ani. L-am ales din doua motive: pentru ca ne plac super mult aceste bomboane, dar si pentru ca am primit vreo 3 cutii de bomboane de sarbatori.

Daca va plac si voua bomboanele Ferrero, atunci puteti incerca aceasta reteta si sunt convinsa ca o veti mai pregati si cu alte ocazii.

Ce va trebuie?

Blat

250g faina
4 oua
150g zahar
200g smantana (cat mai grasa)
200ml lapte
100g unt
50ml espresso
30g cacao neagra
30g cacao instant nesquik (puteti folosi tot cacao)
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Crema

100g unt moale
300g nutella
200g mascarpone
10 bomboane Ferreo Rocher

Ganache de ciocolata

200g  fulgi de ciocolata ( eu am folosit Callebaut cu min 50% cacao)
200ml smantana pentru frisca

Sirop

200ml apa
100g zahar
30ml rom sau esenta de rom

Decor : bomboane Ferrero Rocher sau fructe de padure

Tort Ferrero Rocher

Cum se prepara?

1. Pentru inceput preincalzim cuptorul, urmand ca apoi sa pregatim compozitia pentru blat.

2. Intr-un bol adaugam faina, cacao, nesquik-ul, praful de copt si amestecam cu un tel.

3. In alt bol, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, urmand ca apoi sa adaugam treptat oualele. Incorporam smantana, laptele, cafeaua, esenta de vanilie si mixam pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam apoi ingredientele uscate si amestecam in continuare cu o spatula.

4. Pentru a avea 3 blaturi uniforme, este de preferat sa aveti 3 forme de tort (d=18cm), daca nu faceti un singur blat si incercati sa il taiati in 3 parti egale.

5.  Eu am lasat blaturile la copt pentru 30 de minute la 180 de grade sau pana cand trec testul cu scobitoarea ( daca faceti un singur blat din compozitia de mai sus, atunci va trebui sa mai cresteti timpul de coacere, undeva la 40-45 de minute, insa cea mai buna verificare ramane tot scobitoarea?).

6. Cat timp se coc blaturile, ne putem ocupa de crema. Astfel, adaugam untul moale intr-un bol pe care il vom mixa impreuna cu nutella si mascarpone. La sfarsit incorporam bomboanele ferrero rocher pe care le-am maruntit inainte.

7. Cand blaturile sunt racite, le insiropam cu siropul de zahar si rom ( eu nu le-am insiropat foarte tare) si incepem sa asamblam tortul: blat, jumatate din crema, blat si restul de crema (oprim undeva la 2-3 linguri de crema pentru a imbraca tortul). Decoram apoi cu ganache-ul de ciocolata pe care il vom obtine din smantana incalzita adaugata peste fulgii de ciocolata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *