Mini tarte cu bacon, carnati oltenesti si cheddar
Chiar daca am copilarit intr-un orasel mic de provincie, in care toata lumea se stia cu toata lumea, unde pana si apa rece se dadea cu portia, iar iesitul in oras era maxim la cofetarie, am avut-o pe mama care a reusit sa aduca magie acasa, uneori chiar si cu putine chestii. Si acum are talentul de a inventa diverse preparate si a face orice masa festiva sa aiba acel efect WOW.
Am invatat de la ea ca tartele, fie ele dulci, fie sarate, te pot scapa din multe incurcaturi si iti pot aduce multe felicitari atunci cand trebuie sa pregatesti un aperitiv festiv si nu numai. Sunt foarte versatile si poti astfel sa le personalizezi in functie de preferintele invitatilor la masa?.
Pentru ca ziua Romaniei bate la usa, m-am gandit ca niste mini tarte cu bacon, carnati oltenesti si cheddar s-ar potrivi de minune alaturi de alte bunatati traditionale.
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina
100g unt
1 ou
za’atar
Umplutura
100g cheddar
100g bacon
3 carnaciori oltenesti
200ml smantana pentru gatit
2 oua
1 ceapa rosie
Cum se prepara?
1.Amestecam ingredientele pentru aluat, formam o bila pe care o vom imbraca in folie alimentara si o vom lasa la frigider pentru o ora.
2. Cat timp aluatul este la frigider, pregatim umplutura. Intr-un wok adaugam 30g de unt, 1 lingura de ulei si ceapa rosie taiata marunt (la nevoie mai adaugam 2-3 linguri de apa). Dupa 5 minute adaugam bacon-ul si carnatii, lasand la gatit pentru cateva minute.
3. Intr-un bol mixam smantana pentru gatit, cele doua oua si branza cheddar data prin razatoare, urmand ca la sfarsit sa incorporam si amestecul de mai sus.
4. Luam aluatul de la frigider, il impartim in 5 bucati pe care le intindem in 5 mini foi. Aluatul il asezam in formele de tarta, indepartand apoi marginile in exces. Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc si acoperim fiecare tarta cu hartie de copt si boabe de orez/fasole), bagandu-le la cuptor pentru 10 minute, si apoi pentru inca 5 minute (fara orez/fasole si hartie de copt).
5. Umplem formele de mini tarte cu umplutura pregatita, urmand sa le bagam din nou la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand capata o crusta aurie.
Tartele tale arata fabulos si cred ca gustul este pe masura!Felicitari!