Prajitura cu malai, iaurt si stafide
Cand eram mica, mamaie imi facea un fel de prajitura din malai. Nu conta ca avea malai, atat timp cat era dulce?. Pentru ca am fost de curand la tara si mi-am adus aminte de acest dulce din copilarie, am pregatit si eu ceva asemanator : o prajitura cu malai, iaurt si stafide. Merita sa o incercati!
Daca doriti sa o transformati intr-un desert fara zahar adaugat, tot ce trebuie sa faceti este sa inlocuiti zaharul cu indulcitor ❤.
Ce va trebuie?
100g malai
50g gris +50g faina
100g zahar (sau indulcitor)
100g stafide
4 oua
10g praf de copt
100ml ulei
150ml lapte
300g iaurt cu 10% grasime
coaja de lamaie
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1.Intr-un bol incapator adaugam oualele, zaharul, esenta de vanilie si incepem sa mixam bine. Adaugam apoi uleiul, laptele, iaurtul, coaja de lamaie si mixam in continuare.
2.Incorporam treptat malaiul, faina, grisul, praful de copt si amstecam bine pana cand obtinem un amestec omogen, urmand ca la sfarsit sa adaugam si stafidele.
3.Transferam compozitia intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt pe care o vom lasa in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade.