Foietaj pufos cu fructe
Imi place tare mult toamna, pentru ca este atat de bogata in arome si culori. Este o placere sa tot bucataresc in acest sezon! Am profitat de ocazie ca am fost la tara si astfel m-am gandit sa aduc toamna in farfurie printr-o reteta tare buna si usor de pregatit. Am avut nevoie doar de foietaj pufos, cateva fructe si desertul a aparut imediat.
Ce va trebuie?
1 pachet foietaj pufos (800g)
fructe (mere, nectarine, prune, nuca)
50g zahar brun
30g unt
scortisoara
2 galbenusuri pentru uns
Cum se prepara?
1. Intindem aluatul de foietaj pe care il taiem in patrate ( mi-au iesit 12 buc mai mari), insa nu inainte de a pastra putin aluat pentru decor.
2. Din aluatul pus deoparte, taiem fasii subtiri pe care le impletim pentru a decora marginile patratelor. Ungem apoi fiecare patrat cu galbenus, adaugam din fructele taiate (in felii subtiri) peste care presaram scortisoara si zahar brun, iar pe alocuri adaugam putin unt.
3. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam patratele dichisite pe care le lasam la copt pentru ~15 minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Au fost bune! Sa ne mai faci?