Tarta cu bacon si ardei copt

Tarta cu bacon si ardei copt

Imi place sa pregatesc tarte de orice fel, fie ele dulci, fie sarate. Mi se par super rapide, dar mai ales super versatile. Atunci cand timpul nu e de partea ta, incerci sa gasesti solutii peste tot, iar pentru mine tarta este cea mai buna varianta.

Una dintre tartele preferate la noi in casa este cea cu bacon. Asa ca am refacut tarta pe care am pregatit-o pentru Revelion, una cu bacon si ardei copt, la care am adaugat de aceasta data ceapa si usturoi verde. Vazusem reteta la tastebazar si am adaptat-o dupa gustul nostru. Merita sa o incercati! Este super buna!

Ce va trebuie?

Aluat

200g faina alba
100g unt rece cu 82% grasime
3 linguri apa plata rece
mirodenii ( am folost putin za’atar)

Umplutra

200g telemea de vaca
200ml smantana cu 35% grasime
200g smantana dolofana
2 oua
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
150g bacon
4-5 ardei copti

Cum se prepara?

1.Amestecam ingredientele pentru  aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.

2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez  si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

3.Mixam cele doua oua impreuna cu smantana, apoi adaugam telemeaua data prin razatoare, pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule. Adaugam apoi si ceapa verde.

4. Taiem bacon-ul (il puteti trage putin in tigaie) si ardei-ul copt in fasii, urmand sa le incorporam in amestecul de mai sus.

5.Scoatem aluatul  din cuptor, indepartam hartia de copt si orezul si il mai lasam la copt pentru inca 5 minute, dupa care adaugam umplutura. Tarta isi face de cap la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade ( sau pana cand se rumeneste frumos).

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *