Bundt cake cu ciocolata si caramel

Am invatat de la mama sa nu fac risipa in bucatarie si sa imi las imaginatia sa lucreze. Nu vreti sa stiti cate prajituri a inventat mama si mai ales cat de bune au fost. Stiu ca ma repet, insa nu pot sa nu ii recunosc meritele mamei, mai ales ca ea e “mama deliciilor”.
Asa ca zilele trecute i-am ascultat sfatul si le-am pus un “gand dulce” caramelului si ciocolatei pe care o mai aveam prin frigider. Am ales sa fac un bundt cake tocmai pentru ca reteta este una simpla, insa mi-am dorit sa aiba o formadraguta, asa am ajuns sa fac acest bundt cake. Asa ca daca vreti un desert super ciocolatos, va las reteta mai jos.
Ce va trebuie?
200g faina
100g unt
5 oua
375g caramel
150 ciocolata cu 54% cacao ( eu folosesc ciocolata callebaut)
150ml smantana pentru frisca
10g praf de copt
20g cacao neagra

Cum se prepara?
1.Pentru inceput incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care ne ocupa de compozitie.
2.Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu dulcele de leche (fie cumparati deja dulceata de lapte, fie fierbeti vreo 2 ore o conserva de lapte condensat), pana cand obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam pe rand oualele, unul cate unul.
3. Adaugam apoi ciocolata si smantana topita la bain marie peste amestecul de mai sus, urmand apoi sa incorporam faina, cacao si praful de copt.
4. Transferam compozitia intr-o tava de bundt cake pe care o lasa la copt pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
P.S. Pentru decor puteti folosi un ganache de ciocolata sau pur sau putin zahar pudra?.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!