Saratele “quattro formaggi”

Saratele “quattro formaggi”

Daca ar fi sa ma apuc acum sa comand pizza, atunci sigur as pune in cos una taraneasca si una quatro formaggi. Dar pana atunci, am facut de curand niste saratele “quattro formaggi”. Daca esti fan branzeturi, cred ca iti vor placea aceste saratele, mai ales ca poti adauga fix ce iti place.

Eu am ales…fie..practic asta am gasit prin frigider..telemea, parmezan, mozzarella si branza ceddar. Se pare ca a fost o combinatie reusita, pentru ca unii dintre noi le-au mamcat fierbinti?.

Daca aveti si voi pofta de saratele “quattro formaggi”, atunci va las mai jos reteta mea de saratele, unele nu foarte sarate?.

Ce va trebuie?

400g faina
2 oua
125g unt cu sare de mare
50g mozarella
50g parmezan
50g telemea de vaca
50g ceddar
3 linguri smantana dolofana
100g iaurt

Cum se prepara?

1.Intr-un bol incapator adaugam faina.

2. Dam prin razatoare cele 4 feleuri de branza si untul rece, iar apoi le adaugam peste faina,  impreuna cu smantana, iaurtul si cele doua oua.

3. Framantam bine pana cand obtinem un aluat omogen pe care il vom intinde pana cand obtinem o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.


4. Decupam saratele in functie de lungimea dorita, urmand apoi sa le ungem cu ou si sa le decoram cu putin mac.

5. Dam saratele le cuptor pentru 15-20 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumensc usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *