Chec cu fructul pasiunii (fara zahar)

Imi plac fructele exotice, iar fructul pasiunii (sau maracuja) nu face exceptie. Ma incanta gustul dulce acrisor si racoritor, dar mai ales ca se mananca dintr-o inghititura, de unde si denumirea (cuvantul indian „maraú-ya” care inseamna “fructe consumate intr-o singura inghititura”).
Tocmai ca imi place atat de mult, am ales sa pregatesc un chec cu fructul pasiunii (fara zahar). Se face super repede, nu ai nevoie de prea multe ingrediente, ceea ce il face perfect, cel putin pentru mine?. Daca vreti si voi sa incercati, va las mai jos reteta pentru chec cu fructul pasiunii (fara zahar).
Ce va trebuie?
200g unt
250g faina
3 oua
150g xylitol
5g praf de copt
Sirop
zeama & coaja de la 1/2 lamaie
3 buc fructul pasiunii
50g xylitol

Cum se prepara?
1.Pentru inceput incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care ne ocupa de compozitie.
2.Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu inlocuitorul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam pe rand oualele, unul cate unul, iar la final coaja rasa de lamaie.
3.Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam peste compozitia de mai sus, pe care o vom transfera intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Lasam la copt pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
4. Cat timp checul sta la cuptor, pregatim siropul din fructul pasiunii, zeama de lamaie si xyilitol. Taiem pe jumatate fructul pasiunii si scoatem pulpa cu o lingurita, urmand apoi sa o punem intr-o sita. Cu ajutorul unei linguri frecam continutul pana cand in sita raman doar semintele pe care le vom pastra pentru decor. Adaugam intr-o craticioara sucul obtinut, zeama de lamaie, indulcitorul si tinem pe aragaz pana cand se topeste indulcitorul. Imediat ce scoatem checul din cuptor il intepam cu furculita si adaugam siropul cald si semintele. Este important ca atat checul cat si siropul sa fie la aproximativ aceeasi temperatura.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!