Chec fisticos (de post)

Chec fisticos (de post)

Imi place la nebunie fisticul, fie el crud, copt sau in diferite preparate. Deja imi zboara gandul la inghetata cu fistic si ciocolata belgiana sau la niste biscuitii cu fistic si matcha. Mdaaa…pofta e mare?. Insa pana ajung sa mananc inghetata, am pregatit un chec fisticos (de post). Este super aromat, dar mai ales super usor de pregatit.

Ideea acestui chec mi-a venit dupa ce am descoperit laptele vegetal de fistic de la Olympus. Am zis sa vad cum este si uite asa a aparut si checul. Mi-a placut super mult gustul acestui lapte vegetal, insa sper ca va aparea curand si varianta fara zahar adaugat?. Tocmai pentru ca incerc sa reduc cantitatea de zahar din deserturi, am folosit xylitol, un indulcitor natural, care mai este cunoscut si ca “zahar de mesteacan”.

Nu va mai tin din treaba si va lasa mai jos reteta pentru chec fisticos (de post), iar daca aveti retete cu fistic, astept sa imi scrieti?.

Chec fisticos (de post)

Ce va trebuie?

50 ml ulei
50g unt vegan
100g xylitol
300g faina
250 ml lapte fistic
80g fistic maruntit
10g praf de copt
3 lingurite miere cu fistic (optional)
2 lingurite pudra matcha
2 lingurite zeama de lime
coaja de la 1/2 lime & esenta de vanilie

Decor : fulgi de migdale si fistic

Cum se prepara?

1. Intr-un bol incapator mixam untul la temperatura camerei impreuna cu xylitolul. Adaugam treptat laptele vegetal, mierea, esenta de vanilie, zeama si coaja de lime.

2. Incorporam apoi pudra de matcha, faina, praful de copt si fisticul maruntit, amestecand bine pana cand obtinem o compozitie omogena.

3. Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, transferam amestecul de mai sus, decoram cu fulgi de migdale si fistic, iar apoi lasam checul la copt pentru 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *