Biscuiti crapati cu lamaie

Am mancat acum ceva vreme la Mara Mura niste biscuiti cu aroma de lamaie incat mi-a ramas gandul la ei. Am tot zis ca o sa ii pregatesc si eu, asa ca m-am pus pe treaba. Daca va place aroma de lamaie, atunci sunt sigura ca si acesti biscuiti crapati va vor fi pe plac.
Desi sunt usor crocanti la exterior, sa stiti ca sunt tare pufosi la interior. Merg perfect alaturi de o cana cu ceai sau la cafeaua de dimineata. Daca ii pastrati la loc uscat, atunci va veti putea bucura de ei pentru cateva zile bune…asta daca rezista atat timp?. Daca vreti sa ii incercati, va las mai jos reteta pentru acesti biscuiti crapati cu lamaie si astept sa imi spuneti daca v-au placut.

Ce va trebuie?
280g faina
120g unt moale
2 oua
100g zahar
5g praf de copt
~30- 40 ml zeama de lamaie ( in functie de cat de intens doriti sa se simta aroma)
coaja de la 1 lamaie
putina esenta de vanilie (optional)
Decor
Zahar pudra si tos
Cum se prepara?
1.Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul, urmand apoi sa incorporam si oualele, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
2. Amestecam intr-un bol separat faina si praful de copt pe care le vom aduga treptat in compozitia de mai sus. Incorporam apoi si zeama de lamaie si mixam in continuare pana cand obtinem un amestec omogen.
3.Amestecul obtinut il lasam la frigider pentru 2-3 ore ( cu cat va sta mai mult la frigider, cu atat se va modela mai bine). Modelam bilele din aluat pe care le mai lasam la frigider undeva la 20-30 de minute.
4.Tapetam o tava cu hartie de copt, urmand apoi sa tavalim bilele prin zahar tos si zahar pudra…cu cat mai mult, cu atat mai bine?.
5.Lasam la copt pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!