Chec cu vin rosu si ciocolata
Dupa o saptamana cu multe schimbari, am zis ca este timpul pentru putin rasfat. Am pregatit recent un chec cu vin rosu si ciocolata care a fost tare bun, asa ca m-am gandit sa il refac. Stiam ca este geniala acesta combinatie cu vin pentru ca am mai facut un tort cu un astfel de blat, iar reactiile au fost de “sa mai faci”?. Reteta tortului o puteti gasi pe blog-ul Anei , o adevarata ladyinblack.ro).
Nu este vreo reteta complicata, insa daca va place vinul, scortisoara si ciocolata, atunci este si pacat sa nu incercati acest chec? . Totodata, puteti inlocui zaharul cu un indulcitor si atunci veti avea un desert fara zahar adaugat.
Ce va trebuie?
300g faina
30g cacao neagra
150g zahar
100g unt la temperatura camerei
100g ciocolata neagra
250ml vin rosu
4 oua
10g praf de copt
1/2 lingurita scortisoara ceylon (optional)
Cum se prepara?
1. Intr-un bol mixam zaharul impreuna cu untul pana cand acestea isi dubleaza volumul. Incorporam treptat oualele si mixam pana cand obtinem un amestec omogen.
2. Adaugam vinul si mixam in continuare. Incorporam faina, praful de copt, cacao si scortisoara si amestecam bine.
3. Dam prin razatoare ciocolata pe care o adaugam in compozitia de mai sus.
4. Tapetam o tava de copt cu hartie de copt, transferam amestecul si lasam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Este gata cand trece testul cu scobitoarea?.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Ce bunatate! Si acum salivez dupa tortul ala! Sunt curioasa ce-mi mai pregatesti de ziua mea ?
Mmm… delicios!