Prajitura de post cu mere, vanilie si unt de arahide.

Prajitura de post cu mere, vanilie si unt de arahide.

In aceasta perioada, cum vad o reteta de post, cum fac ochii mari si sar in sus de fericire?. Fix asa am facut cand am vazut aceasta prajitura vegana la madelicii. Este absolut genialaaaa! Multumesc, Maddy!❤

Evident ca nu am avut toate ingredientele, insa am scos-o eu la capat. Tot ce pot sa va spun este ca daca va plac merele, crema de vanilie si untul de arahide, sigur o sa va placa si aceasta prajitura. Reteta originala o gasiti la Maddy pe pagina de Insta sau pe blog-ul ei madelicii.ro unde va asteapta cu o multime de retete si nu numai.

Ce va trebuie?

Blat

300g biscuiti digestivi
150g unt de arahide
2 linguri apa plata

Crema de vanilie ( budinca in cazul meu?)

500ml lapte vegetal (eu am avut de cocos)
4 linguri fructoza
1 plic budinca de vanilie
1/2 lingurita pasta pura de vanilie bourbon ( gasiti la @secreteleramonei )

Mere sotate

500g mere
25g fructoza
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita scortisoara ceylon

Prajitura de post cu mere vanilie si unt de arahide

Cum se prepara?

1.Ingredientele pentru “blat” le punem intr-un robot de bucatarie si le mixam pana cand obtinem un amestec omogen. Tapetam apoi o tava ( am folosit una de tort cu d 24 cm) cu hartie de copt, adaugam amestecul de mai sus si lasam la frigider pana cand pregatim crema si sotam merele.

2.  Merele le sotam super repede. Le curatam de coaja, le taiem in cubulete si apoi le adaugam intr-un wok uns cu putin ulei inainte. Adaugam apoi zeama de lamaie, fructoza, scortisoara si lasam la foc mediu sa fiarba undeva la 3-5 minute, pana cand merele incep sa se inmoaie.

3.Cat timp se racoresc merele, pregatim budinca. Tot ce trebuie sa faceti este sa respectati indicatiile de pe pachet, iar la sfarsit, pentru un plus de aroma, sa adaugati pasta de vanilie. O luam de pe foc si acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara pentru a nu face crusta. O lasam sa se raceasca la temeperatura camerei.

4. Ultimul pas il reprezinta asamblarea. Peste startul de biscuiti adaugam uniform merele, apoi budinca si lasam peste noapte la frigider. Pentru decor am folosit biscuiti sfarmati.

Yummy!❤



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *