Prăjitura cartof, dulcele copilăriei
Sunt rare persoanele care nu îndrăgesc cartofii, sub orice formă: piure, copți, prăjiți saaaau chiar prăjitură.Când eram mică, aveam un obicei cu ai mei: mersul la cofetărie. Ne luam hainele alea “de sus” și porneam la pas spre această destinație dulce. Una dintre prăjiturile care îmi plăcea tare mult era prăjitura cartof, motiv pentru care am rămas loială esenței de rom.
Nu e cea mai tare prăjitură din parcare, însă combinația de biscuiți, cacao și rom este pur și simplu genială! Mai mult, din aceeași compoziție poți pregăti bomboane primenite cu vișine din vișinată?
Vouă ce prăjitură vă făcea cu ochiul când mergeați cu ai voștri la cofetărie?
Ce vă trebuie?
450g biscuiți
200ml lapte
150g unt cu 80% grăsime
50g zahăr
100g nucă
2 plicuri zahăr vanilinat
4 linguri cacao
esență de rom după gust
Cum se prepară?
1.Pentru început mărunțim nuca și biscuiții într-un robot de bucătarie.
2. Pregătim apoi siropul din lapte, zahăr, unt și cacao. Lăsăm să fiarbă până când se topesc untul și zahărul, obținând astfel un amestec omogen.
3. Luăm vasul de pe foc, adăugăm esența de rom și mai lasăm puțin să se răcească.
4.Turnăm siropul peste biscuiții și nucă, amestecând bine până când obținem un “aluat” din care vom modela mici rulouri.
5.După ce am terminat de modelat toată compoziția ( eu am obținut vreo 10 buc), tăvălim formele prin cacao.
6.Așezăm “cartofii” pe un platou/farfurie și îi păstrăm la frigider ( se servesc reci).
Oh, de când n-am mai mâncat! Mi-ai făcut o poftă de zile mari, Alex!
Nici eu nu am mai mancat de mult, asa ca te inteleg perfect! Te imbratisez???