Tarta cu lamaie si lime

Tarta cu lamaie si lime

Am tot spus ca sunt fan declarat tarte, fie ele dulci sau sarate. Am avut pofta de curand de ceva dulce acrisor, asa ca m-am apucat de pregatit o tarta cu lamaie si lime. Este usor de pregatit, dar si mai usor de mancat?.

Daca nu aveti lime la indemana nu este nici o tragedie, insa mie una imi place tare mult aroma de lime (probabil pentru ca ma duce cu gandul la mojito si vacanta?). De asemenea, puteti inlocui lamaile cu portocale, iar daca va doriti un desert fara zahar adaugat, puteti inlocui zaharul cu un indulcitor.

Ce va trebuie?

150g faina alba
50g faina de migdale
8g zahar vaniliniat/ xylitol/indulcitor
100g unt cu 82% grasime
5 linguri apa rece

Umplutura

4 oua
200 ml smantana pentru frisca
50g smantana cu 25% grasime
Sucul de la 2 lime si 1/2 lamaie
100g zahar/xylitol (sau in functie de gust)

Cum se prepara?

1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.

2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez  si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

3. Intr-un bol mixam oualele impreuna cu zaharul/indulcitorul. Adaugam apoi sucul de lime si lamaie si coaja de lime si smantana dolofana. Incalzim smantana pentru frisca pe care o incorporam treptat in compozitia de mai sus.

4. Scoatem aluatul de tarta din cuptor, adaugam umplutura si lasam la copt pentru inca  30 de minute la foc mediu.

P.S Inainte de a o savura tarta, lasati-o cateva ore bune la frigider sau chiar peste noapte.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *