Tort cu fistic si lime
Au trecut 6 ani de cand am spus cel mai sigur si raspicat DA. A fost un moment tare emotionant! Pentru ca m-am gandit sa nu lasam aceasta zi sa treaca pur si simplu, am pregatit rapid un tort cu fistic si lime pentru a sarbatori.
Ne place tare mult fisticul, motiv pentru care am ales sa ii dau blatului o aroma interesanta. Am ales sa fac o crema usor acrisoara pentru a balansa dulceata blatului si asa am ajuns la o crema super rapida cu mascarpone, lapte condensat si suc de lime si lamaie. Este o crema super fina si tare delicioasa. Asa ca daca aveti pofta de ceva dulce, nu prea complicat, acest tort cu fistic si lime va vine in ajutor.
Ce va trebuie?
Blat
200g unt moale ( 82% grasime)
200g faina
100g fistic maruntit
100g zahar pudra
5 oua
2 linguri smantana dolofana ( 25% grasime)
1/4 lg bicarbonat
Crema
250g mascarpone
375g conserva lapte condensat
6 foi de gelatina (~10g)
Coaja de la 1 lime si 1/2 lamaie
Sucul de la 1 lime si 1/2 lamaie
Cum se prepara?
1. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Incorporam treptat oualele si smantana.
2. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam bicarbonatul si faina, iar la sfarsit adaugam si fisticul maruntit.
3. Pregatim 2 tavi de tort cu hartie de copt si transferam 1/2 din compozitie intr-o tava si restul in cealalta tava.Lasam blaturile la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
4.Hidratam foile de gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi le scurgem de apa si le adaugam intr-o craticioara cu 100ml apa plata la foc mic. Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza.
5.Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit o adaugam in bolul unde am pregatit ingredientele pentru crema: mascarpone, laptele condensat, coaja si sucul de lime si lamaie.Mixam bine pana cand obtinem un amestec fin si omogen.
6.Asamblam tortul doar dupa ce s-a racit foarte bine blatul. L-am taiat in doua si l-am umplut cu un multa crema.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!