3 motive să cumperi de pe un marketplace

Când eram mică, mergeam cu bunicii să vindem zarzavaturi în târgurile care se țineau în comunele vecine. Țin minte și acum că la 5 dimineața eram deja în căruță, astfel încât atunci când se crăpa de ziuă eram deja la târg și cu marfa pe masă . Nu uit cea mai mare vânzare a mea. Era spre sfârșitul târgului, vândusem aproape tot, mai puțin varza ( ce-i drept nimeni nu prea o vânduse). La un moment dat, tataie a plecat să cumpere mici (aceasta era regula noastră nescrisă?), iar eu am rămas cu varza mea. A venit un domn să întrebe cât este prețul, i-am răspuns politicos, însă când am vazut că dă să plece, i-am zis că dacă o cumpără pe toată ( cred că erau 5-10 kg), las la preț. Acela a fost momentul când “ am stricat piața”, dar nu mi-a păsat deloc.
Privirea uimită a acelui domn m-a bântuit multă vreme. Nu se aștepta la asta de la o puștoaică, însă eu eram croită să vând toată marfa. Evident ca a cumpărat-o pe toată, mai ales că a primit și bonus din partea casei sacul de rafie?. Când a venit tataie și i-am povestit isprava mea, inițial s-a supărat că o vândusem mai ieftin, dar când a văzut că eram singurii cu taraba goală, i-a mai revenit zâmbetul pe față. Nu știu dacă a fost cea mai bună vânzare, dar eu mi-am atins scopul, iar clientul meu sigur a fost fericit că a primit o reducere.
Poate vă întrebați de ce v-am povestit această amintire din copilărie. Ei bine, pentru că acum ne ducem mai rar la târg sau la piață pentru a ne tocmi o leacă cu vânzătorul. Acum facem piața de acasă, din fața telefonului sau a laptopului. Nu este aceeași interacțiune, dar într-o lume în care timpul zboară cu viteza luminii, cumpărăturile online sunt numa’ bune .
Nu mai este un secret pentru nimeni că e nevoie să am la îndemână câteva ingrediente de bază pentru toate deliciile mele. La noi se cumpără făina cu baxul, pentru că pe lângă prăjituri, facem pâine în casă (de fapt mașina de pâine?). Așa că făina este unul dintre ingredientele pe care încercăm să le prindem la ofertă. Nu știam până acum că pot “negocia” prețul unui produs în varianta online.Dacă sunteți surprinși, nu ați vrea să știți cum am fost eu. Așa cum sunt mai multe piețe fizice la fel există și aceste marketplace-uri cum este și negociat.ro, lansat în decembrie 2019. Este un concept nou de magazin online cu peste 250 de vendori-parteneri înregistrați și peste 120.000 de produse.

Utilizatorii acestui marketplace au posibilitatea să negocieze prețul produselor pe care au pus ochii. În momentul în care ai achiziționat cel puțin 10 bucăți de același fel, ai posibilitatea să accesezi butonul “Negociază” în loc de ” Adaugă în coș”. Vendorul primește astfel solicitarea de ofertă, urmând ca acesta să răspundă pe e-mail în cel mai scurt timp. Pentru mine este mega util, mai ales după ce am răsfoit tot ce ține de prăvălie și market , care vine cu o gamă extinsă de produse, începând cu alimente de bază, întreținere casă până la produse Gourmet.
Nu m-am putut abține să nu împărtașesc această veste bună cu mama. În afară de gemurile și zacusca pentru iarnă, ea pregătește cea mai bună dulceață de ardei iute, dulceață deja ajunsă celebră în rândurile prietenilor. Tocmai pentru faptul că o pregătește în cantități destul de mari, am căutat de fiecare dată să găsim ingredientele necesare la un preț cât mai avantajos. Faptul că acum putem negocia prețul și la alte produse în afară de cele pe care le găsim la tarabă e mai mult decât perfect.
Având în vedere toate cele povestite, vă las mai jos care sunt pentru mine principalele 3 motive să cumperi de pe un marketplace.
Timp economisit
Având în vedere vremurile actuale, online-ul a prins super mult ( să nu mai vorbim de pandemie). Sunt mai mult decât fericită că pot plăti facturi online, impozite, îmi fac anumite cumpărături, fără să mai stau la vreo coadă. Ținând cont de aceste lucruri, marketplace-urile au făcut ca experiența cumpărăturilor online să fie cât mai ușoară. O dată creat contul, se salvează informațiile de bază (nume, adresa, telefon,etc) și nu mai e nevoie să le introduci de fiecare dată. Mai mult, atunci când se lansează noi produse sau oferte, poți primi notificări despre disponibilitatea lor.
Prețuri competitive
Marketplace-ul duce la creșterea concurenței întrucât fiecare vânzător încearcă să atragă câți mai mulți cumpărători prin intermediul unor prețuri competitive,oferte, promoții sau produse unice. Tot ce îți rămâne de facut este sa ” răsfoiești” multitudinea de produse și să alegi ce este mai bun pentru tine și nu oricum, la un preț corect și negociat direct cu vânzătorul.

Încrederea în vânzători
Atunci când cumpăr de pe un magazin online, de multe ori mă întreb dacă arată la fel și în realitate. Însă, tocmai pentru a întâmpina această incertitudine, piețele online oferă diferite opțiuni cum ar fi plata ramburs sau politici de returnare. Mai mult, există categoria de recenzii și evaluări publice tocmai pentru a ne face o idee despre produsul respectiv. Oricum pe aceste piețe online sunt prezente branduri cunoscute, iar asocierea acestora cu astfel de marketplace-uri îmi oferă o sursă de comfort în ceea ce privește cumpărăturile.
Sper că acest articol să vă fie de folos, pentru că eu una sunt mai mult decât încântată că am descoperit marketplace-ul negociat.ro, o soluție optimă, simplă și performantă pentru achiziția unei game diversificate de produse.
Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021
Sursa foto: negociat.ro, Unsplash, arhiva personală, colaje foto editate cu Canva
Alexandraaaa, la tine și un desktop arată delicios. Faci tu cum faci și prezinți lucrurile sa ți lase gura apa de plăcerea cititului și vizualului. E foaaarte frumos articolul tău. Ai făcut din ceva foarte tehnic ceva foarte plăcut ochiului și gândului. Te pup tare! ❤️❤️❤️
Vaaaai!Esti absolut grozava, Mirela! ❤ Iti multumesc tare mult! Pupici???
Foarte frumos, Alex! Așa fluid și cursiv a curs povestea! Felicitări! Te îmbrățișez ?
Multumesc mult, Mona!❤ Ma bucur ca ti-a placut! Te imbratisez cu drag???