Tort de biscuiti cu caramel si nuci coapte

Tort de biscuiti cu caramel si nuci coapte

De obicei, tortul se pregateste pentru a marca un eveniment, fiind mereu un prilej de bucurie. Ei bine, am pregatit si eu un tort de biscuiti cu caramel si nuci coapte insa fara a avea ceva anume de sarbatorit. Se spune ca timpul trebuie pretuit indiferent de vreme , iar noi il pretuim, dar il si indulcim.

Este o reteta foarta simpla, dar extrem de bogata in arome. Tortul si salamul de biscuiti sunt deserturi clasice, insa nu strica sa mai adaugam o nota personala din cand in cand. Astfel, eu folosesc destul de des laptele condensat fie simplu, fie sub forma de dulceata de lapte sau caramel Este atat de versatil si ofera o textura aparte cremelor si prajiturilor. Asa ca daca va numarati printre iubitorii de caramel, ciocolata alba si gustul grozav al nucilor coapte va recomand cu drag aceasta reteta de tort de biscuiti cu caramel si nuci coapte.

Ce va trebuie?

Blat
400g biscuiti digestivi
400g biscuiti populari
200ml lapte
100g unt cu 82% grasime
1 plic zahar vanilie bourbon
200g nuci coapte
397g dulceata de lapte ( am fiert conserva cu lapte condensat pentru 3 ore, transformandu-se in dulceata de lapte/caramel)

Ganache ciocolata alba
100g ciocolata alba
100g smantana pentru frisca/ lapte

Cum se prepara?

1.Maruntim biscuitii si ii adaugam intr-un bol incapator.

2.Intr-o craticioara adaugam laptele, zaharul si untul. Lasam la foc mic pana obtinem un amestec omogen  urmand a-l adauga peste biscuitii maruntiti.

3. Dupa ce am fiert conserva cu lapte condensat pentru trei ore, adaugam dulceata de lapte obtinuta peste amestecul de biscuiti.

4. Coacem nuca pentru cateva minute, apoi o maruntim intr-un blender si o adaugam in amestecul de mai sus.

5.Transferam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, pe care o lasam la rece cateva ore.

6.Decoram tortul cu ganache-ul de ciocolata pregatit astfel: intr-un bol rupem ciocolata bucatele si adaugam smantana pentru frisca incalzita. Amestecam bine cand se topeste toata ciocoalata pe care o adaugam peste tort.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *